7 Mart 2015 Cumartesi

Real Madrid'in Modern Tarih de ki 5 Underrated Oyuncusu



" Underrated kelime anlamı olarak hak ettiği değerin altındakini görmektir." 


Bugün Avrupa Şampiyonu Real Madrid'in 113.doğum günü,şu ana kadar topladıkları kupalarla İspanya'nın merkezindeler.

Kimsenin de şüphe duymadığı gibi dünyanın en çekici kulübü olan onları diğerlerinden öne çıkaran temel kazandıkları ve aslada yavaşlayacak gibi durmuyorlar.

Los Blancos geçtiğimiz sezon tüm dünyanında ilgiyle takip ettiği platformda 10.Avrupa Kupası kazandı.Bu kupa aynı zamanda kulüpte birçok yıllardır sorun oluşturan "La Decima"ydı.


Ve şimdi,gezegende ki her FIFA oyuncusu için yeni bir Galacticos dönemi başlamıştır.Dünya üzerindeki her futbol menajeri bu takımı gıpta ile takip etmektedir.

3 Ballon d'Or kazananı Cristiano Ronaldo,2014 Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu James Rodriguez ve dünyanın en pahalı futbolcusu Gareth Bale ile daha büyük şeyler için zamana ihtiyaç duyuyorlar.

Onlardan önce ise Zizou,Becks ve orijinal Ronaldo yer alıyordu.Onlardan sonrada şüphesiz yetenek dolu takıma sahip olacaklar ve bu dalga devam edecek.

Ama her ne kadar böyle oyuncular çok çekici olsa da bazıları ise bu oyuncuların parlaklığı altında gölgede kaldılar.



Oldukça çağa uygun,modern ve harika yeteneğe sahip futbolcular ne yazık ki istenilen değeri göremeyip karanlık altında kalmışlardır.

Bernabéu da beğeni ile takip edilirler ama hak ettikleri değeri göremezler.Burada Real Madrid'in 5 underrated yıldızı yer almaktadır.

Claude Makelele

' Ama herkes bilir ki Makelele dünyanın en iyi defansif orta saha oyuncularından biridir." Bunu dediğinizi duyuyorum.

Tabi,geriye dönüp baktığımız zaman bu mevkide oynayan bir oyuncunun büyük takımda çok büyük önem arz ettiği söylenebilir ama o dönem öyle değildi.

Makelele tek başına savunma ve orta saha arasında ki köprüyü kurarak ve aynı zamanda topu da sanat yaparmışçasına güzel bir şekilde kullanan defansif orta saha mevkisini yeniden tanımlayan bir oyuncuydu.



Ona hak ettiği değeri gösteren Jose Mourinho Chelsea ilk Premier Lig şampiyonluğunu kazanırken insanlar onun nasıl bir oyuncu olduğunu daha iyi kavrıyordu. 

Real Madrid başkanı Florentino Perez onun durumunu şöyle açıklıyordu ( gönderilme sebebidir) : " Makelele'yi kaçırmayacağız.
Onun tekniği iyi,topu almak için hızını da iyi kullanıyor.Topu dağıtırken becerisini de kullanıyor ve %90 gibi bir isabeti var.

Yine de topa kafasıyla vurabilen bir oyuncu değildi ve topu 3 metreden daha ileriye taşıyabildiğini göremezsiniz.Gelecek genç oyuncular Makelele'nin unutulmasına sebep olacak."

Fernando Morientes

Morientes İngiliz tipi bir oyuncu olacak derken çok daha fazlası oldu.Hava hakimiyeti iyi , içgüdüsel ve güçlü bir oyuncuydu.Beyaz formayla 182 lig maçında 72 gol atmasına rağmen €10 milyon dan az bir paraya üstelik sadece sekiz gol attığı Liverpool'a satıldı.


Ronaldo ve Raul onun önündeyken , Madrid de tutunması herhangi bir dönemde dahi çok zor olacaktı ama yinede attığı gollerle unutulmaması gereken bir oyuncu olduğunu ispatladı.70'den fazla lig golüne imza atan ve bunu dünyanın en büyük kulübünde yapan oyuncu her zaman saygıyla hatırlanacak.

Isco

Onun Real Madrid kariyeri böylesine iyi ilerlerken ,hala Carlo Ancelotti'nin takımında kendine ilk sıralardan yer bulamaması büyük bir skandal.Ama aynı zamanda tamamen anlaşılabilir.

Bulunduğun bölge gereği Toni Kroos, Luka Modric ve James Rodriguez gibi oyuncularla mücadele ediyorsan sadece bir hata hakkın vardır ve olabildiğince az maç kaçırmalısındır.Isco'yu herhangi bir Premier Lig takımında her hafta 11 de görebilmeye ve üstelik o kulübün efsanesi olmaya tanıklık edebilirdik. 





İlk dokunuşu Tanrısal olan ve saha içinde attığı pasları o an izleyen kişilerin dahi bile düşünemediği şekilde kusursuz gerçekleştiren Isco ; yine de Real Madrid denildiğinde gözden kaçan isimlerden biri olmaya devam ediyor.

22 yaşındaki oyuncu Malaga'da 70'den az maçta forma giymesine karşın 14 lig golüne imza atarken takımında biraz daha uzun kalması işleri şuan dengeleyebilirdi.Yine de onun Real Madrid forması altından oldukça parlak bir geleceği var.


Michael Owen 

Bazı garip sebeplerden dolayı,insanlar Michael Owen'ı Real Madrid'in en kötü transferlerinden biri olarak görür.Liverpool da ki başarısının ardından eski İngiliz milli oyuncu Los Blancos da hak ettiği kadar forma şansı alamadı.Ama bütün bunlara rağmen 36 lig maçında 13 gol atmayı başardı ve bunları yedekten gelerek yaptı.

Aslında yedek kulübesinde uzun zaman geçirmesi işine de yaradı,2004-2005 sezonunda dakika başı gol ortalamasını İspanya da en iyi tutturan oyuncu oldu.

Real Madrid Owen'ın yerini 2005 yılında Robinho ve Julio Baptista ile doldururken ikisi birlikte Owen'dan az gol ortalaması yakalayabilmişti.Anlaşılacağı üzere böylesine bir oyuncunun Avrupa Şampiyonu bir takımda az forma şansı alması kabul edilemezdi.

Eğer ki Owen'a bir kez daha güvenilip daha fazla şans verilse ve oyuncu sakatlığa yakalanmasa Bernabeu da harika işlere imza atabilirdi.



Karim Benzema

Hepimiz Benzema'nın asrın en iyi forvetlerinden biri olduğunu konuşuyoruz.Fransız milli oyuncu Real Madrid ile çıktığı 272 maçında 130 gol attı ve bunun yanında onlarca da asist yaptı.Ama buna rağmen Los Blancos hayranları onu hala takımın en iyi oyuncularından biri olarak görmüyor.

130 golü aşmak için bu kulüpte 6 sezon geçiren ve mevkisini efsane Raul'den alarak büyük sorumluluk içine giren Benzema görevini tamamlamış durumda.

İnsanlar Raul'un Real Madrid'in tarihinde ki en iyi forvetlerden biri olduğunu söylüyor - İspanyol olmasınında büyük etkeni var.- Benzema'nın da böylesine bir sevgi ve saygı görmesi güzel olurdu.Tekniği ve yeteneği çok üst düzey olan ve takım oyunu fazlasıyla gelişmiş bir oyuncu olan Benzema'yı diğerlerinden ayıran bu.






Ek olarak , eski Lyon'lu 53 Avrupa maçında 30 fantastik gol kaydetti.O yine kulüpte herkesin hayali olan La Decima zaferinin en güçlü parçalarından biriydi.Benzema harika bir golcü ve çok iyi 9 numara.Belki de sadece Madrid'den ayrıldığı zaman taraftarlar tarafından hak ettiği değeri görecek. - diğerleri gibi.- 

Belki de Ronaldo ile iletişimi ve yardımlaşması bu kadar üst düzey olmasa , Portekizli böylesine muazzam rakamlara ulaşamayacaktı.


Not : Çeviri yazısıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder