28 Eylül 2014 Pazar

Rekorların Adamı | Cristiano Ronaldo



Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.. Portekiz'li futbolcu 2014-2015 futbol sezonuna da flaş bir giriş yapmayı başardı ve bunu da devam ettirecek gibi duruyor.Son günlerine yaklaştığımız şu Eylül ayını domine etmeyi başaran Portekiz'li Real Madrid formasıyla bir çok rekoru alt üst etti.Bu rekorları kısaca derleyerek aktarmak istedim.

Real Madrid formasıyla çıktığı 255 maçta 265 gole imzasını atan Portekiz'li futbolcu kırılması güç bir başarıya ulaştı.Maç başında 1.04 gibi harika bir gol ortalaması tutturan Cristiano son olarak Villarreal'e attığı golle kulüp tarihinin büyük efsanesi Carlos Santillana'yı geride bırakarak liste de 3.sıraya yerleşti. ( Lig de atılan gol sayılarından bahsediyorum.Cristiano'nun ligde 187,Santillana'nın 186 golü var. ) 

- Real Madrid formasıyla bu sezon La Liga da 5 maça çıkan Cristiano Ronaldo sadece Real Sociedad deplasmanında takımını yalnız bıraktı,Portekizli La Liga'nın 6.haftasını tamamlarken ligde 10 gole ulaşmayı başardı ve bunu lig tarihinde yapmayı başaran ilk Real Madrid'li futbolcu oldu.

- Son olarak Salı gecesi Elche karşısında 4 gol atmayı başaran Cristiano ; Real Madrid formasıyla La Liga 21. kez hat-trick yaparak kulübün en büyük efsanesi 22 hat-trickli Alfredo Di Stefano'ya bir adım daha yaklaştı.Tüm kulvarları baz alırsak Cristiano'nun 25 hat-trick'i bulunmakta ; Arjantin'li Alfredo Di Stefano'nun ise Real Madrid formasıyla tüm kulvarlar da 28 tane hat-trick'i bulunuyor.


.. Cristiano Ronaldo Real Madrid formasıyla daha çok gol atacak gibi duruyor.Real Madrid formasıyla son 5 maçta 10 gol atmayı başaran Portekiz'li sezona harika bir giriş yaptı.Bir çokları ondan nefret etse de o bunu kafaya takmıyor ve bu olayı şöyle açıklıyor ; 

" Sizin sevginiz beni güçlü yapar,nefretiniz ise durdurulamaz." 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder