14 Ocak 2015 Çarşamba

U-20 Sudamericano


U-20 Sudamericano.Türkçe telaffuzuyla 20 yaş altı Güney Amerika şampiyonası bu akşam start alıyor,benim açımdan gayet önemli bir turnuva onu öncelikle yazının başında belirteyim.2013 de yapılan son turnuvayı kısaca hatırlayacak olursak Arjantin'in ev sahipliğinde düzenlenen turnuvayı Kolombiya kazanmıştı.Paraguay,Uruguay,Peru ve Şili turnuvaya renk katan diğer takımlar olurken Brezilya ile Arjantin ise büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Turnuvanın 2015 de ki ev sahibi ise yine turnuvaya renk katmaya hazırlanan Uruguay.Öncelikle bu turnuvada en iyi 4 dereceyi elde edecek takımın yazın Yeni Zelanda da düzenlenecek U-20 Dünya Şampiyonası'na da katılmayı elde edeceğini söyleyerek bu sene ki takımlara,olası yıldız adaylarına göz atmaya başlayalım. 

Arjantin

Humberto Grondona yönetiminde turnuvaya katılacak olan Arjantin yine iddialı bir kadroyla karşımızda.En son ki turnuva da ki hayal kırıklığının ardından hedeflerini daha yükseğe çeken Arjantin de iddialı futbolcular bulunuyor.San Lorenzo da gösterdiği performansın ardından Atletico Madrid'e transfer olan ancak geçirdiği kalp ameliyatı sebebiyle uzun bir süre sahalardan uzak kalan Angel Correa kadroda yer alıyor.River Plate'li gençler Tomas Martinez ve Giovanni Simeone'ye de ufak bir dikkat,Simeone Arjantin U-20 takımıyla daha önce çıktığı 4 resmi maçta 5 gol atmayı başardı.Velez de forma giyen Leonardo Rolon da Arjantin kadrosunun yıldız olabilecek isimleri arasında yer alıyor,Barcelona B takımında forma giyen Maxi Rolon ise hepimizin malumu. U-17 takımında yaptıkları ile geleceğe ışık saçan Sebastian Driussi de kadroda yer alıyor,Arjantin'in en büyük gol umudu olacak desem yanlış söylemiş olmam. A milli formayı da giymiş olan Emanuel Mammana da savunmanın lideri olabilecek kalite de bir oyuncu. 

Bolivya

Turnuvanın en iddiasız takımı diyebileceğimiz Bolivya da ise amaç oyuncuların tecrübe edinmesini sağlamak olacak.Ancak yine de dikkat edilmesi gereken bir kaç oyuncu var, Jorge Wilstermann forması giyen Mauricio Baldivieso takımın en yaratıcı ayağı olarak dikkat çekmekte. Blooming de forma giyen Denis Pinto ise takımın gol umudu olacak, plase isim olarak ise Bolivar'lı Erick Iragua'yı gösterebilirim. Bolivya turnuvaya Arjantin'li teknik direktör Clauidio Chaicor ile katılacak. 

Ekvador

Ekvador turnuva da en merak ettiğim takımlardan biri diyebilirim.Kadrosunda bir çok altın oyuncu bulunan Ekvador da bunların başını şüphesiz Kevin Mercado çekiyor.Granada B forması giyen Mercado'nun kulüpten de takım arkadaşı olan Gabriel Corozo da savunmada dikkatle izlenmesi gereken bir isim. Liga de Quito forması giyen Luis Canga ve Jefferson Intriago da takipte olacağım oyuncular olacak.Independiente Del Valle forması giyen 98 doğumlu Fabiano Tello da kendisi için büyük bir fırsat olacak turnuvaya katılacak,teknik direktör Sixto Vizuete'nin şans vermesi durumunda kendisi hakkında daha net fikir sahibi ediniriz diye düşünüyorum. 


Paraguay

2013 de çok güçlü bir kadro ile turnuvaya katılan Paraguay'ın bu sene ki kadrosu geçen turnuva kadar olmasa da izlemeye ve dikkate değer bir takım. Kadroda şüphesiz en çok dikkat çeken isim Roma forması giyen forvet Antonio Sanabria.Ki Paraguay'ın forvet opsiyonu sadece Sanabria ile bitmiyor,Cerro Porteno forması giyen 98 doğumlu Sergio Diaz ve Libertad forması giyen Jesus Medina da skor üretmeye oldukça alışkın oyuncular.Olimpia forması giyen Jeremias Bogado da şans bulduğu takdir de turnuvaya damga vuran oyunculardan biri olabilir.Atletico Madrid C takımında forma giyen Ivan Canete de takımın savunma yükünü çekecek,diğer dikkate değer isimler ise Gustavo Viera ve Luis Amarilla.

Peru

A grubunun son takımı olan Peru Victor Rivera yönetiminde yine gruptan çıkma amacıyla turnuvaya katılıyor.Takımın tartışmasız en çok dikkat çeken oyuncusu Granada da top koşturan Sergio Pena,Peru bu turnuva da başarılı olacaksa Pena'nın iyi oyununa çok ihtiyaç duyacak. Melgar forması giyen Aurelio Gonzalez-Vigil de hücum yollarında ki gol umudu olarak dikkat çekiyor,Sporting Cristal forması terleten Alexander Succar da alt yaş kategorilerinde ki başarılı kariyerini burada da devam ettirebilir. Sporting Cristal kalecisi Carlos Grados ve yine aynı takımdan savunma oyuncusu da Brian Bernaloa da dikkat edilmesi gereken isimler.Celta Vigo da forma giyen Francisco Duclos da savunma da yıldızını parlatacak bir isim.Sporting Cristal forması giyen Luiz da Silva ise Peru'nun kadrosunda ki en atletik oyunculardan biri,dikkat.


Brezilya

Her turnuvaya en büyük favori olarak gelen Brezilya bu turnuva da da konumunu değiştirmiyor.Kadrosunda yine oldukça yetenekli isimleri barındıran Brezilya teknik direktör Alexandre Gallo ile 2013 de ki başarısızlığı unutturma hedefinde.Brezilya'nın önemli yeteneklerine değinecek olursak en başta şüphesiz Gabriel Barbosa nam-ı diğer Gabigol geliyor.Udinese forması giyen Lucas Evangelista de turnuvaya katılmadan yeterince üne kavuşan futbolculardan.Atletico Paranaense'nin muhteşem oyuncuları Nathan ve Marcos Guilherme ise beni en çok heyecanlandıran futbolcuların başında.Fluminense forması giyen Kenedy, Santos'dan Thiago Maia ve Gremio'dan Walace da turnuva da kendini gösterecek önemli oyunculardan.Fluminense'nin savunma oyuncusu Marlon da performansıyla dikkat çekecek oyunculardan biri,diğer bir plase isim de Botafogo forveti Yuri Mamute.

Kolombiya

Her turnuva da en çok dikkati çekmeyi başaran takımlardan biri olan Kolombiya bu sene de oldukça iddialı,son şampiyon unvanıyla turnuvaya katılan Kolombiya'nın kadrosunda ki en önemli oyuncu şüphesiz Bastia da kiralık olarak forma giyen Chelsea'li Joao Rodriguez.Udinese de forma giyen Alexis Zapata da turnuva da değerini yükseltebilir. Atletico Nacional forması giyen Brayan Rovira da turnuvada çıkış yapmasını beklediğim isimlerden,Deportivo Cali de oynayan Juan Quintero da olumlu işler yapacaktır.Uniautonoma forması giyen forvet oyuncusu Mauro Manotas da Kolombiya'nın gol umudu.Söz konusu Kolombiya olunca hücum oyuncuları asla bir iki de kalmıyor tabi,Medellin'den Alfredo Morales ve Envigado'dan Andres Tello da ( orta saha ) Kolombiya'nın hücum organizasyonlarında ki önemli opsiyonları olacaklardır. 

Şili 

Arjantin'li Hugo Tocalli yönetiminde turnuva da boy gösterecek olan Şili ( ve şahsen benim de desteklediğim takım ) de altı çizilmesi gereken çok özel oyuncular var.Deportes Iquique forması giyen kaleci Bryan Cortes'in potansiyeli çok büyük,bu turnuva da kendini gösterip Avrupa'dan x bir takıma transfer yapmasını bekliyorum.Savunma da Audax Italiano forması giyen Sebastian Vegas'ın önü çok parlak,Cortes de yazdığım şeyleri Vegas da da düşünüyorum.O'Higgins forması giyen Raul Osorio da dikkate değer bir oyuncu.Savunma da son olarak Universidad de Chile forması giyen Rodrigo Echeverria turnuva da değerini yükseltebilir.Luciano Cabral,Juan Fuentes,Diego Rojas ve Cristian Cuevas da orta saha rotasyonunda bulunan özel oyunculardan,Cuevas'ın kazandığı tecrübe de göz önüne katılırsa takıma liderlik etmesi muhtemel.Forvette ise Granada'dan Matias Ramirez ve Union Espanola'dan Jose Luis Sierra benim favori isimlerim.Parma forması giyen Ignacio Jeraldino'yu genç yaş kategorileri ile ilgilenen çoğu futbol sever biliyordur muhtemelen,ama ben onun ismini bir kez daha hatırlatayım. 

Uruguay

Ev sahibi Uruguay ise Fabian Coito ile hiç olmadığı kadar iddialı olarak geliyor.Coito daha önce Uruguay'ın 17 yaş altı grubunda hocalık yapmıştı ve katıldığı turnuvalarda hep finalde bileği bükülmüştü.Nacional forması giyen Gaston Pereiro ve Juventud forması giyen Jaime Baez aralarında ki kimyayı tutturdukları takdirde turnuva da güzel işlere imza atabilirler.Fenix'li Franco Acosta'yı da Uruguay'ın gol umudu olarak not düşeyim.Ramiro Guerra,Agustin Ale ve Jose Etcheverry de takibe alınmaya değer isimler.Nacional forması giyen Rodrigo Amaral'e de ufak bir alarm.

Venezuela

Venezuela favori takımlardan biri olmasa da favorileri zorlayacak güce ve oyunculara sahip bir takım.Daha şimdiden bir çok Avrupa takımının transfer listesinde olan Andres Ponce takımın mutlak gol umudu.AEL Limassol forması giyen Jaime Moreno da takımın diğer bir gol umudu,Daniel Carrillo ve Ayrton Paez turnuva da önemli işlere imza atabilecek oyuncular.Venezuela gruptan çıkamasa bile her maçını başa baş götürecek güce sahip. (1-2 maç dışında.) 


Peki turnuva da neler olur ? 

Benim bir futbol sever olarak her şeyden önce turnuvadan beklentim keyifli ve bol bol golleri izlediğimiz bir organizasyon olması.Turnuva favorilerim Brezilya,Arjantin.Plaselerim ise Uruguay ve Şili. Bolivya dışında diğer tüm takımların final grubuna çıkma şansı da var diye düşünüyorum.Ekvador'a da ufak bir özel dikkat çekersek güzel olur,zira A takım da Dünya Kupası'nda yeterince küçümseniyordu ama gruptan çıkamasalar bile güzel işlere imza attılar.Gençlerden de aynı başarıları ve güzellikleri bekliyorum.Turnuvanın tam fikstürüne ulaşmak isteyenleri aşağıda ki linke alalım,iyi seyirler.


http://en.wikipedia.org/wiki/2015_South_American_Youth_Football_Championship


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder